Net als zovele anderen, ging ik als kind in de jaren 70 en begin jaren 80 vele zomervakanties kamperen in Frankrijk. In de bloedhitte in een volgepakte auto over de Route de Soleil. Zodra we de grens over waren begon de horror van de smerige Franse hurktoiletten… Wat had ik er een godsgruwelijke hekel aan!… [Lees verder…]
Food is Good ~ een Winkelreview
Een van de dingen die ik graag doe is op onderzoek uitgaan. Als echte informatie-junkie ben ik altijd opzoek naar meer informatie over voeding en gezondheid en waar je de beste spullen kunt krijgen, het liefst voor het minste geld ook nog eens een keer. Dit kost enorm veel tijd, maar – zoals ik al… [Lees verder…]
Braun MultiQuick Staafmixer ~ een review
Toen mij enkele weken geleden gevraagd werd de nieuwe Braun MultiQuick 9 staafmixer te reviewen, hoefde ik niet te aarzelen! Een goede staafmixer is voor mij in de keuken echt onmisbaar. Ik gebruik ‘m vaak wel meerdere keren per dag en ik heb er in mijn leven ook al aardig wat versleten! En omdat ik geen… [Lees verder…]
Kefir Maken, maar dan Zonder het Gedoe
Van de week zei ik het al: fermenteren is echt mijn dingetje. Je zult er dus nog veel over horen hier op de Voedzame Keuken in de toekomst. En sterker nog, over niet al te lange tijd kun je me ook live aan het werk zien en kun je zelfs meedoen om de kunst nog… [Lees verder…]
Jun, het Stijlvolle zusje van de Komboecha
Nu het fermenteren ook hier in Nederland echt hot lijkt te zijn, beginnen meer en meer bedrijven en bedrijfjes daarop in te springen en kun je in veel natuurwinkels of winkels als Marqt en zelfs bij AH komboecha en soms ook kefir kopen. Niet de culturen om het zelf te maken, maar de drankjes. Komboecha… [Lees verder…]